KERUSI TANGAS - SPA FOR VAGINA


SET BERTANGAS - SPA FOR VAGINA

Harum dan Ketatkan ‘Miss V’ dengan Bertangas!


Peredaran zaman yang lebih moden banyak mengubah gaya hidup masyarakat sekarang. Begitu juga dengan amalan penjagaan kesihatan wanita selepas bersalin.

Tahukah anda tempoh pemulihan selepas bersalin amat penting bagi seorang ibu demi mengekalkan kesihatan serta kecantikan luaran dan dalaman mereka? Ini dikenali sebagai tempoh berpantang.
Lazimnya, masyarakat Melayu berpantang selama 40 hari bagi mengembalikan kecergasan wanita. 

Amalan seperti berurut, bertuam, bertungku, berbengkung, dan berbarut mungkin agak melecehkan bagi sesetengah orang tetapi kesan dan hasilnya dapat dilihat dalam jangka masa panjang.
Pun begitu, amalan ini semakin dipandang remeh dan diambil ringan oleh ramai wanita hari ini terutamanya bagi ibu-ibu muda.


[RM330.00]
**Set Lengkap Kerusi untuk berTANGAS**
Set Termasuk:
=[+]Kos Penghantaran [+] Kerusi Tangas[+]Periuk Tangas[+] Herba/uncang Tangas
   PILIHAN BELIAN TAMBAHAN


 [HERBA TANGAS]
@RM40
10g x 10 sachetsPILIHAN BELIAN TAMBAHAN

[PERIUK TANAH TANGAS @RM30]CARA BERTANGAS - TANGAS BASAH 
1) Tangas basah dilakukan dengan merebus herba tangas terus 
didalam periuk dan apabila telah menggelegak diangkat periuk tanah
tersebut dan diletakkan dalam kerusi tangas,

2) Duduk dengan rapi di atas kerusi tangas, pastikan ketika duduk, paha di dalam keadaan menguak dengan keadaan faraj terbuka  untuk menerima wap herba dari rebusan tangas/wap tangas. Pakai kain sarung tangas @ kain batik untuk menutupi bahagian badan, duduk dengan rapi [kedudukan Miss V] hendaklah mengikut lubang yang direka khas untuk proses bertangas. 

3) Tarik nafas dan buat senaman kemutan [menahan air kencing] selama 1o kali sebelum melepaskan nafas. Ulang 3 kali dan rehat 30 saat. Ulang kembali senaman kemutan. Lakukan selama 15-20 minit.

4) Setelah selesai bilas faraj dengan air rebusan sirih [Pilihan]. Kekerapan bertanags 2@3 kali seminggu.

TANGAS KERING

1)   Tangas kering pula menggunakan batu sungai @ batu yang besar. Panaskan batu selama 20 minit dengan api yang kecil. Angkat batu
yang panas tadi dan letakkan dalam periuk tangas dan masukkan periuk tangas kedalam kerusi tangas.


2) Gunting uncang tangas dan taburkan herba tangas keatas batu panas. Asap/wap herba akan keluar apabila herba di taburkan,
duduk dengan rapi di atas kerusi tangas, pastikan ketika duduk, paha di dalam keadaan menguak dengan keadaan faraj terbuka  untuk menerima wap herba dari rebusan tangas/wap tangas. Pakai kain sarung tangas @ kain batik untuk menutupi bahagian badan, duduk dengan rapi [kedudukan Miss V] hendaklah mengikut lubang yang direka khas untuk proses bertangas. proses bertangas dengan asap tersebut. 

3) Ketika duduk diatas bangku tangas dengan wap/asap panas yang keluar
lakukan latihan kemutan supaya wap tangas dapat masuk ke sistem
peranakan. sesi ini dilakukan dalam 15 minit ke 20 minit iaitu sehingga hilang panas. Masa 15 ke 20 minit amat sesuai dan sudah cukup untuk melengkapkan aktiviti bertangas.

Khasiat:
  • Mereda dan mengurangkan ketidakselesaan dan kembung perut yang berkait dengan datangnya haid 
  • Mengurangkan "heavy menses"
  • Mempercepatkan pemulihan luka dan mengecutkan rahim selepas bersalin
  • Mencegah berlakunya tombong atau buasir 
  • Mengubati jangkitan yis/ fungi pada vagina
  • Meredakan simptom menopause 
  • Merapatkan pintu rahim
  • Merawat bau dan lendir busuk yang keluar dari saluran vagina
  • Rawatan bagi wanita selepas bersalin, boleh digunapakai pada bila-bila masa diperlukan untuk mengatasi kegatalan atau kulat pada kemaluan.

  • Dirumus khas bagi mengecutkan luka, mempercepatkan proses penyembuhan luka, mencair dan mengeluarkan darah beku/ kotor, memberikan kesegaran dan memulihkan tenaga secara semulajadi.

Bagi kesan yang lebih baik, anda berselubung seluruh badan supaya rasa hangat meresap pada seluruh badan dengan mudah. Lakukan kira-kira 20 minit atau setengah jam dan seminggu sekali dalam tempoh pantang dan dilakukan selepas mandi. Manakala air rebusan tangas yang sudah sejuk jangan dibuang, sebaiknya jadikan pencuci bahagian sulit.
 

Secara ringkasnya setelah anda mengamalkan bertangas ini anda akan mendapati bahawa otot vagina semakin mengetat, peranakan sihat, masalah keputihan dan darah beku dirawat, berlaku pengecutan rahim dan otot rahim bertambah kuat, luka dan jahitan sembuh dengan segera, bau hanyir hilang, urat kendur mulai segar, vagina kian menyempit dan mengecut ke keadaan asal, kebas badan dinyahkan dan toksin dalam badan hilang.  

Bagi wanita yang bukan dalam pantang pula, ia dapat membantu mengecutkan rahim dan menjaga kesihatan luaran dan dalaman. Di samping meringan dan menyegarkan badan. Kesihatan luaran seseorang wanita akan terpancar hasil daripada sihatnya dalaman mereka...insya Allah.


 iNFO:

PENJAGAAN DALAMAN CIK BUNGA

1) Jamu Kemut-Kemut  [Cara makan  :  2 biji sehari selama 2 minggu  [untuk masalah keputihan kronik] 2 biji 3@4 kali seminggu  @  di...